oferta easybox

Intrebari Frecvente LED

Va punem la dispozitie cateva articole interesante - informatii utile despre produsele LED pe care le comercializam: becuri cu led, benzi led, proiectoare cu led, spoturi led, tuburi cu led.


BECURI LED

Raspunsuri la intrebari frecvente legate de becurile cu LED
1. Care este echivalenta intre becurile clasice si becurile cu LED?
Va rugam sa cititi un raspuns detaliat aici
4.Ce inseamna temperatura de culoare K pentru becurile cu LED?
In momentul cand va trebui sa alegeti becul cu LED potrivit, va trebui sa alegeti si temperatura de culoare - alb cald, alb natural sau alb rece. Lumina alb cald corespunde temperaturilor scazute (2700- 3200K) in timp ce lumina alb rece corespunde temperaturilor inalte (peste 6000K).
Sursa Temperatura (K)
Lumanare 1925
Lampa cu vapori de sodiu 2200
Bec de 100W 2800
Bec cu halogen 3400
Neon fluorescent 3800
Cer variabil 5500
Lampa cu vapori de mercur 6000
Cer innorat 6500

Datorita obisnuintei noastre de a utiliza becurile clasice, lumina alb cald este prima alegere dar nu trebuie sa neglijam nici celelalte tipuri disponibile. De exemplu, in cazul in care aveti pereti vopsiti in alb si culori pastelate, culoarea alb cald este cea mai buna alegere. In schimb daca peretii sunt zugraviti in culori inchise sau mobilierul este de culoare inchisa ar fi mai potrivita culoarea alb rece.

Iata cateva sugestii in functie de culorile de pardoseala si pereti:

  • Covor culori inchise / pereti albi - alb cald
  • Covor culori inchise / pereti culori inchise- alb cald
  • Covor culori deschise / pereti culori inchise - alb neutru/rece
  • Pardoseala lemn/ pereti albi - alb cald
  • Pardoseala lemn/ pereti culori inchise - alb natural/rece
  • Gresie culori deschise / pereti culori inchise - alb neutru/rece
  • Gresie culori deschise / pereti albi - warm white
  • Gresie culori inchise / pereti albi - alb neutru/rece
  • Gresie culori inchise / pereti culori inchise - alb neutru/rece
  • Baie - alb neutru/rece


BENZI LED

Solutii rapide si raspunsuri la intrebari frecvente legate de benzile LED
1. Care este diferenta intre benzile LED 3528 si benzile LED 5050?
Va rugam sa cititi un raspuns mai detaliat aici
2. Caracteristicile de pe site se refera la metru?
Informatiile de pe site legate de benzile LED se refera la 1 metru liniar. Numarul de LEDuri, puterea, iluminarea si pretul se refera la un metru de banda LED. Comanda se face insa la rola (unitatea de ambalare) nu la metru liniar.
3. Pot schimba culorile la toate benzile LED?
Benzile cu LED sunt de doua tipuri. Benzi LED monocolore (alb rece, alb cald si neutru, rosu, verde, albastru, galben) si RGB (benzi tip 5050 sau 3535 a caror culoare se poate modifica prin intermediul unui controler cu telecomanda). Folosirea unui controler RGB la benzile monocolor nu le poate modifica culoarea deoarece acest lucru este posibil doar cu benzile RGB sau RGBW.
4. De ce transformator am nevoie pentru benzile LED?
Benzile LED de 5V,12V sau 24V au nevoie de o sursa de alimentare (un transformator). Alimentatorul se calculeaza dupa ce cunoastem tipul de banda (ca sa stim puterea consumata/metru liniar) x lungimea benzii. Transformatorul se alege cu o rezerva de putere de 20% fata de consumul calculat. Benzile LED de 220V se instaleaza fara transformator, prin intermediul unei mufe avand un circuit stabilizator care nu depinde de lungimea benzii fiind posibila alimentarea unei role de 100m cu o singura mufa.
5. Cum instalez benzile LED (normale sau RGB) cu lungimi mari?
Va rugam sa cititi un raspuns mai detaliat aici
6. Care este diferenta intre benzile LED de 12V/24V si benzile LED de 220V?
Benzile LED de 12V sau 24V se livreaza la role de 3 sau 5m, au grade diverse de protectie la umiditate, se pot taia din 3 in 3 LEDuri (5cm) si au banda dublu adeziva pe spate pentru montaj usor (fac exceptie benzile LED submersibile). Dimarea benzilor de 12V sau 24V se poate realiza doar cu dimere sau surse de alimentare dimabile.
Benzile LED de 220V se livreaza la role de 50 sau 100m si se monteaza doar la exterior.
7. Cand sa aleg o banda LED RGB de 220V in loc de o banda LED RGB de 12V?
Banda LED 220V este mai potrivita pentru instalari care necesita lungimi mari dintr-o singura bucata, cand nu aveti spatiu suficient pentru transformator sau cand vreti sa folositi un variator pe 220V (de perete). Diferentele dintre cele 2 tipuri de benzi le gasiti mai sus.
8. Care sunt accesoriile necesare instalarii benzilor LED de 220V?
O banda LED de 220V are nevoie de un sistem de conectare la retea printr-un stabilizator, cleme de prindere pentru montaj si un capac de protectie a capatului liber.
9. Exista benzi cu iluminare laterala?
Da, tipul de banda LED cu iluminare laterala este tipul 335.
10. Exista posibilitatea de variatie a intensitatii luminoase in cazul benzilor LED?
Benzile de 12V se pot dima (putem varia intensitatea luminoasa) doar prin dimere (variatoare) de 12V. In oferta avem aceste dimere care se alimenteaza la 12V. Nu se pot folosi dimere de 220V (de perete) pentru benzile LED la 12V. Aceste dimere de 220V le puteti folosi doar la benzile de 220V.
11. Care este diferenta intre benzile LED in functie de gradul de protectie la umiditate?
Gradul IP reprezinta gradul de protectie contra umiditatii si a prafului. Gradul IP este definit prin 2 cifre: prima se refera la gradul de protectie contra prafului, iar a doua cifra reprezinta gradul de protectie contra apei. Gradul IP este un standard international si este utilizat pentru a masura rezistenta la apa a oricaror produse electronice. Echipamentele cu un grad IP mare mentin componentele interne in siguranta si curate. Benzile LED de interior au de obicei IP20 sau IP21, cele de exterior au IP44 sau IP65, cele submersibile IP67 sau IP68.
12. Sursele de alimentare au protectie la umiditate?
Ca si benzile cu LED, sursele de alimentare (transformatoarele) sunt cu diverse grade de protectie la umiditate. Gradul maxim este de IP67 pe care il avem in sortiment.
13. Ce benzi cu LED pot folosi la piscine?
Benzile cu LED potrivite pentru aceasta aplicatie sunt cele cu grad IP68.
14. Ce diferenta este intre tipurile de telecomenzi ale benzilor RGB?
Controlerul cu telecomanda destinat benzilor LED RGB are 3 caracteristici importante - modul in care comunica telecomanda cu controlerul (IR- infra rosu, RF- radiofrecventa sau WiFi- wireless) , puterea maxima in wati (W) si numarul de programe pe care il are telecomanda. Pentru instalarea benzilor RGB de lungimi mari se pot folosi amplificatoare de semnal in cazul in care controlerul ales are puterea mai mica decat consumul benzii RGB pe care trebuie sa o controleze. Modul de conectare il gasiti la punctul 6. Numarul de programe este legat de tipul de telecomanda, acesta putandu-se modifica doar in cazul controlerelor WiFi.
15. Pot folosi controlere RGB de 12V la benzi de 220V?
Nu se pot folosi controlere specifice benzilor RGB de 12V la benzi LED de 220V.


KIT BANDA LED

Raspunsuri la intrebari frecvente legate de kiturile cu benzi LED
1. Componentele din kiturile LED difera de cele de pe site?
Nu, produsele sunt de aceiasi calitate, garantata. Kiturile sunt alcatuite din produse compatibile, functionale si au fost gandite pentru o instalare usoara. Aceste kituri LED sunt corect dimensionate iar folosirea altor componente le pot afecta functionarea corecta si chiar deteriorarea.
2. De ce kiturile de banda led sunt mai ieftine?
Kiturile banda led sunt mai ieftine deoarece se cumpara mai multe produse care nu necesita suport tehnic din partea firmei noastre.


ALIMENTARE LED

Raspunsuri la intrebari frecvente legate de sisteme de alimentare LED
1. Ce articole gasesc in categoria Alimentare LED?
In aceasta categorie gasiti solutii pentru alimentarea si controlul benzilor led - surse de alimentare pentru benzile cu led, controlere cu telecomanda cu puteri intre 72W-350W pentru benzile RGB, ontrolere muzicale pentru benzile RGB, amplificatoare de semnal pentru benzile led RGB de 12V.
2. Care sunt componentele necesare functionarii unei benzi LED?
Benzile cu led tip 220V au nevoie doar de un cablu de alimentare (cod ii565). Acest sistem nu se poate utiliza si la benzile de 12V. Pentru benzile led de 12V sunt necesare surse de alimentare (transformatoare).
3. Cum alegem sursele de alimentare pentru benzile LED de lungimi mari?
Vezi articol
4. Care este rolul amplificatorului de semnal?
Amplificatorul de semnal are rolul de a mentine consistenta culorii intr-un sistem de benzi led RGB de lungimi mari prin evitarea scaderii tensiunii de alimentare a benzii.Amplificatorul de semnal necesita sursa de alimentare separata deoarece tensiunea de lucru este 12V.
5. Ce este un controler muzical?
Controlerul muzical se foloseste numai in sistemele de iluminat cu benzi RGB si are functiile similare cu cele ale controlerelor RGB obisnuite la care s-au adaugat programe de iluminat in functie de zgomotul captat de un microfon intern sau de la un sistem audio prin cablu.
6. Ce surse de alimentare au ventilator de racire?
Toate sursele de alimentare LED cu puteri mari (peste 350W inclusiv) au in componenta coolere de recire.
7. Cum se calculeaza sursele de alimentare in sistemele de benzi LED RGB de lungimi mari?
Vezi articol


SPOTURI LED

Raspunsuri la intrebari frecvente legate de spoturile LED
1. Spoturile cu LED necesita transformator?
Nu, spoturile cu LED prezente in sortiment sunt gata de montaj si au toate accesoriile.
2. Spoturile cu LED se pot monta pe diverse tipuri de tavan?
Nu, spoturile cu led se monteaza doar incastrat. Produse cu caracteristici similare dar care se monteza aplicat (tavane din beton sau gipscarton lipit) le gasiti in categoria APLICE LED.
3. Spoturile cu LED sunt dimabile?
Nu, spoturile cu LED nu sunt dimabile.
4. Se pot monta in zone cu umiditate?
Da, se pot monta dar fara a fi in contact direct cu apa.
5. Care este diferenta intre un spot cu led obisnuit si unul cu 2 sau 3 functii?
Spoturile cu led cu 2 sau 3 functii pot fi folosite pe lumina alb rece, alb cald sau alb natural.


PROIECTOARE LED

Raspunsuri la intrebari frecvente legate de proiectoarele LED
1. Ce grad de protectie la umiditate au proiectoarele cu LED? Se pot folosi la exterior?
Da, gradul de protectie este IP65.
2. Proiectoarele cu LED se pot dima ? (se poate controla intensitatea luminoasa?)
Intensitatea luminoasa se poate modifica doar la proiectoarele LED RGB sau la cele de 12V folosind un dimer cu telecomanda. Celelalte proiectoare nu se pot dima.
3. Se poate monta un senzor de miscare la proiectoarele cu LED?
Avem si proiectoare LED cu senzor de miscare incorporat in oferta. Daca inaltimea de montaj nu acopera zona de supraveghere puteti monta un senzor de miscare independent, montat intre sursa de 220V si proiector.


Plafoniera LED

Raspunsuri la intrebari frecvente legate de plafonierele LED
1.Produsele din categoria "Plafoniera LED" se monteaza doar pe tavan?
Plafonierele cu LED se monteaza pe tavane sau pereti.
2.Plafonierele LED au inclus driverul?
Toate articolele sunt gata de montaj si nu trebuie sa achizitionati nicio alta componenta pentru a le instala. Transformatorul (driverul) este compatibil cu un variator de tensiune doar daca este specificat "Dimabil". Nu incercati sa utilizati alte transformatoare pentru alimentarea produsului. Acest fapt duce la deteriorarea produsului si pierderea garantiei.
3.Cum se pot monta plafonierele cu led?
Plafonierele cu led sunt destinate in principal montajului in tavanul casetat.In functie de tipul plafonierei, folosind anumite accesorii, se poate monta pe tavane/pereti de beton sau gipscarton.
4.Am o plafoniera cu 4 tuburi de neon de 18W.Cu ce o pot inlocui?
Plafonierele cu LED care inlocuiesc corpurile de iluminat tip 4x18W au minim 40W.
5.Ce plafoniera cu LED trebuie sa aleg daca am un tavan de beton?
Orice plafoniera cu holder (cu suport, grosime 3cm) se poate monta pe suprafetele de beton sau gipscarton. Folosind insa sistemul de montaj cu tiranti (nu este inclus in pret) puteti monta suspendat aproape orice plafoniera pe un tavan de beton.
6.Ce plafoniera cu LED trebuie sa aleg daca am tavan fals (gipscarton) dar nu tavan de tip casetat?
Pe tavanele false se pot monta toate plafonierele cu holder (tip aplica, grosime 3cm.) dar si plafonierele cu led slim, tip incastrat, daca au sistemul de montaj aplicat inclus. (in descrierea produsului apar aceste accesorii iar ele nu se pot achizitiona separat!)
7.Cum se monteaza plafonierele cu led folosind sistemul de tiranti?
Produsul cod ii506 "set montaj cu tiranti" are in descriere foto pentru realizarea montajului.


LED CRESTEREA PLANTELOR

1. Ce grad de protectie la umiditate au aceste plafoniere cu led?
Nu au protectie la umiditate.
2. Pentru ce culturi se poate folosi si ce randament au?
Nu avem studii pentru aplicarea in cadrul diverselor culturi de plante. Principalele avantaje le gasiti in acest articol.
3. Ce suprafata acopera acest corp de iluminat?
Daca se monteaza la o inaltime de 2m fata de sol, amprenta pe sol este de 1.8 x 1.8m


banner garantie 5 ani


Facebook
YouTube
Desktop

Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de
viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.

Protecția consumatorului: ANPC
Soluționarea Alternativă a Litigiilor: ANPC - SAL
Soluționarea Online a litigiilor: SOL

iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy
© 2012-2024 toate drepturile rezervate.
phone icon