Noile tipuri de LED de mare putere SMD 3528 si SMD 5050 fac acum posibila inlocuirea vechilor tuburi fluorescente cu tuburi cu LED.
Realizand o economie de pana la 40% fata de tuburile clasice, fara starter sau balast, timp de incalzirea sau palpaire fac din noua generatie de tuburi cu LED solutia ideala pentru iluminatul casnic si cel operational - scoli, spitale, centre comerciale, hoteluri.
Solutia constructiva de 12V este foarte utila aplicatiilor izolate unde se folosesc panouri solare.
Tuburile cu LED au fost create pentru inlocuirea tuburilor fluorescente in scopul reducerii costurilor de energie electrica.
Tuburile cu LED au dimensiuni standard – 30cm, 60cm, 90cm, 120cm si 150cm, sunt disponibile in 2 variante de dispersor (mat si transparent) si pot avea 180 sau 360 grade. Cele mai uzuale modele sunt tuburi LED T8.
Alegerea se va face in primul rand dupa dimensiunea existenta apoi dupa temperatura de culoare ( alb cald , neutru sau rece), tipul de dispersor (transparent sau mat) si dupa unghiul de iluminare.
Este important sa stiti ca tuburile led NU se vor monta direct in locul tuburilor vechi decat dupa modificarea suportului existent. Suportul vechi de tub contine starter si/sau balast electronic, componente necesare functionarii tuburilor fluorescente.
Neindepartarea acestor componente va duce la deteriorarea tubului LED.
Puteti opta pentru achizitia unui suport nou, compatibil cu tuburile cu led unde nu mai sunt necesare alte modificari electrice. Daca nu doriti sa sa moldificati suporturile de tub folosite la tuburile fluorescente va trebui sa optati pentru tuburile LED de la PHILIPS.Aceste tuburi LED se monteaza fara nicio modificare, doar prin inlocuirea tuburilor existente si a starterului oferit de PHILIPS.
Va recomandam ca acesta operatie sa fie executata de un electrician autorizat.
Opriti alimentarea cu energie inainte de a face orice modificari suportului vechi.
Eliminati starterul si balastul electronic urmand sa conectati firele de alimentare in stanga si in dreapta tubului led (nu in aceiasi parte a tubului !!).
Verificati sa fie conform schemei.
Reporniti alimentarea cu energie.
Cum instalez un tub LED PHILIPS
Inlocuirea tuburilor de neon cu tuburi cu LED reduce considerabil consumul de energie electrica, creste calitatea iluminatului si reduce oboseala datorata fenomenului de flicker al acestui tip de iluminat.
Oferta de tuburi cu LED este ridicata, existand mai multe modele si dimensiuni. Modelele cele mai cunoscute sunt T5 si T8.
Tuburile cu LED se fabrica urmarind standardele tuburilor cu neon existente sau vandute pana in acest moment. 30 cm, 60cm, 90cm, 120cm, 150cm. Producatorii au urmarit in acelasi timp sa asigure un nivel de iluminare similar cu tuburile cu neon pe tehnologia led, de aceea numarul de lumeni este asemanator.
Spre deosebire de tuburile cu LED obisnuite, PHILIPS a propus o solutie in care cumparatorul sa-si poata inlocui rapid tuburile existente cu noile tuburi cu led. Tuburile LED PHILIPS se livreaza cu un starter fals care va inlocui vechiul starter.
Opriti alimentarea cu energie electrica.
Scoateti vechiul tub cu neon din suport. Atentie , acest tub trebuie reciclat nu amestecat cu gunoiul menajer! Nu spargeti tubul !
Scoateti starterul vechi.
Montati starterul nou, furnizat de vanzator cu tubul led.
Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.