oferta easybox

Cum instalezi un sistem inteligent de iluminat scari


Cum să iți instalezi un sistem inteligent de iluminat scări


Iluminat-ieftin.ro a dezvoltat mai multe sisteme de iluminat inteligent pentru trepte cu senzor de mișcare pentru iluminarea scărilor atunci când urcați și coborâți în întuneric. Va punem la dispoziție toate componentele aferente, toate tipurile de benzi LED care pot fi folosite in aceste sisteme, profile LED din aluminiu, mai mute tipuri de senzori de mișcare și surse de alimentare pentru benzile LED .

 Există câteva programe de iluminat cu LED-uri pentru scări – iluminarea treaptă cu treaptă sau iluminarea dinamica pe fiecare treaptă.

-Efect de iluminare treaptă cu treaptă:

 Se folosesc benzile LED monocrome sau RGB. In acest scenariu treptele se aprind automat de la primul pas pana la ultimul pas si apoi se sting automat, indifferent ca veți urca sau coborâ. In cazul in care 2 persoane urcă respectiv coboară in acelasi timp se vor aprinde ambele capete de la cele două capete ale scărilor până la mijloc și apoi efectul va dispărea.


 -Efect de scară curgătoare: 

Efectul de curgere (luminile LED trec de la un capăt la celălalt al scărilor) necesită utilizarea benzilor LED digitale. Pentru benzile cu LED-uri adresabile, digitale, se recomandă alimentarea separată. Controlerul LED pentru luminile scărilor cu max. 32 trepte poate regla o varietate de moduri pentru a controla luminile scărilor. 

Iată ghidul pas cu pas despre cum să instalați controlerele cu senzor de mișcare LED. 
Material necesar: benzi cu LED-uri, controler inteligent pentru iluminat scari, doi senzori de mișcare, driver LED, profile din aluminiu , cablu electric.
Pasul 1. Determinați numărul și lungimea treptelor scării. Numărul și lungimea treptelor scării sunt strâns legate de alegerea controlerului cu LED-uri pentru iluminarea scării și de câtă energie consumă iluminatul scărilor interioare. Benzile LED sau spoturile LED sunt o alegere economică pentru a fi lămpi de scări interioare datorită diverselor avantaje. Controlerul inteligent cu LED-uri pentru scări ES32 acceptă 32 de trepte, adică se pot folosi 32 de benzi LED cu o singură culoare și 2 benzi LED digitale (pixeli). Daca nu doresti sa instalezi si benzile de led digitale nu vor afecta functionarea controlerului. Numărul și lungimea treptelor scării sunt proporționale cu puterea necesară de iluminare a scării. Cu cât numărul și lungimea treptelor sunt mai mari, cu atât este mai mare consumul de energie pentru iluminarea treptelor. 

Pasul 2. Alegeti pozitia de instalare a controlerului intelligent si măsurați distanța dintre controler si toate benzile LED (trepte) pentru a determina lungimea cablului electric. In pachetul fiecărei benzi LED pentru scări, lungimea firului benzii led implicită este de 0,1-0.2 m și poate să nu fie suficientă. Prin urmare, aveti nevoie de cablu electric pentru a vă permite să conectați benzile LED sau spoturile LED si senzorul de mișcare la controler. 

Pasul 3. Instalați benzile LED sub treptele scărilor. Profilele LED din aluminiu sunt opționale, puteți alege să instalați benzile LED in profile sau să instalați direct pe scări, totul depinde de preferințele dvs. personale. Se pot alege profile LED cu iluminare vizibilă sau cu iluminare indirectă. Alegerea de a încastra profilele LED în trepte va face aspectul luminii scării mai estetic și natural.

Pasul 4. Montați senzorii de mișcare. Cei doi senzori de mișcare LED sunt plasați la ambele capete ale scărilor. Un senzor de mișcare LED este instalat în primul pas și un alt senzor în ultimul pas pentru a detecta mișcarea corpului uman. Când intri în raza de detectare a senzorului de miscare , acesta va porni controlerul smart si benzile LED se vor aprinde automat.Benzile cu LED-uri pentru scară urmează pașii dvs. pentru a se aprinde de la prima treaptă până la ultima treaptă. Atentie la schemele de montaj, nu conectați greșit, altfel se va arde senzorul. Este de remarcat faptul că timpul de la aprinderea luminilor cu LED-uri până la stingerea luminii este fix, dar viteza cu care se aprind luminile scărilor poate fi reglată. Puteți regla viteza luminilor LED pentru scări pentru a se potrivi cu viteza de mers. 

Pasul 5. Conectați benzile LED și senzorii la controler.Datorită diferitelor lungimi ale cablurilor, pentru a nu încurca treptele de iluminare a scării, marcați cablul fiecărei trepte cu 1, 2, 3, ceea ce înseamnă că este primul pas sau al doilea pas.Luminile scărilor de la fiecare treaptă ar trebui să fie conectate la numărul corespunzător. Prima treaptă a luminilor scărilor este conectată la numărul 1. Și celelalte benzi LED sunt deduse prin analogie.

Pasul 6. Conectați controlerul luminii scărilor la sursa de alimentare.
Asigurați-vă că benzile cu LED sunt conectate corect înainte de a vă conecta la sursa de alimentare.
În acest kit de iluminare cu LED-uri pentru scări, vom potrivi o sursă de alimentare adecvată pentru iluminatul scărilor dvs., pentru ca luminile pentru trepte să funcționeze perfect.

Când conectați controlerul inteligent LED la sursa de alimentare cu LED, nu conectați polii pozitivi și negativi invers.Vezi schema de montaj!

Pasul 7. Porniți controlerul luminii scării și luminile treptei.
Verificați de două ori dacă toate cablurile sunt corecte. În cele din urmă, conectați sursa de alimentare LED la priza de perete sau retea.

Pentru modul de iluminare cu senzor de mișcare LED al scării, care poate fi schimbat doar prin butoanele controlerului pentru lumina scării, unii utilizatori ar putea dori metode de control mai convenabile și mai inteligente.

Va recomandam instalarea acestui kit de catre un electrician autorizat.

banner garantie 5 ani


Facebook
YouTube
Desktop

Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de
viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.

Protecția consumatorului: ANPC
Soluționarea Alternativă a Litigiilor: ANPC - SAL
Soluționarea Online a litigiilor: SOL

iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy
© 2012-2024 toate drepturile rezervate.
phone icon