oferta easybox

Spoturile LED CCT si ritmul circadian


Dacă doriți un grad ridicat de flexibilitate în optiunile dumneavoastra de iluminare, efecte benefice asupra ritmului circadian, eficiență energetică ridicată și durată indelungata de functionare atunci spoturile LED CCT ar putea fi alegerea potrivita.
Ritmul circadian este ciclul natural de 24 de ore care reglează activitățile organismului, inclusiv ciclul de somn și de trezire. Lumina joacă un rol important în reglarea ritmului circadian pe toata durata zilei, iar studiile au arătat că utilizarea iluminatului adecvat poate ajuta la menținerea unui ritm circadian sănătos.
Spoturile LED CCT (Correlated Color Temperature) sunt o tehnologie avansată de iluminare cu LED care oferă utilizatorilor posibilitatea de a ajusta temperatura culorii luminii emise. Temperatura culorii se referă la "culoarea" luminii, care poate varia de la o nuanță de alb rece la o nuanță de alb natural sau alb cald și poate fi ajustată în funcție de preferințele utilizatorilor.
Dimineața devreme, o lumină mai rece, cu o temperatură de culoare mai ridicată, poate ajuta la stimularea energiei și a atenției. În timpul serii, o lumină mai caldă, cu o temperatură de culoare mai mică, poate ajuta la inducerea stării de relaxare și la pregătirea corpului pentru somn.

Avantajele utilizarii spoturilor LED CCT sunt:
  • Reglarea temperaturii culorii: Spotul CCT LED vă permite să reglați temperatura de culoare a luminii emise in functie de preferinte de la alb rece la alb cald. Acest lucru vă oferă un grad ridicat de flexibilitate în alegerea luminii perfecte pentru fiecare moment al zilei.

  • Efect benefic asupra ritmului circadian: spoturile LED CCT pot fi folosite pentru a ajuta la reglarea ritmului circadian, oferind lumină rece dimineața și lumină caldă seara. Această opțiune de iluminare poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și a sănătății generale.

  • Eficiență energetică ridicată: spoturile LED CCT sunt cunoscute pentru eficiența lor energetică ridicată, ceea ce înseamnă că consumă mai puțină energie decât alte tipuri de iluminat, cum ar fi luminile incandescente sau fluorescente.

  • Durată lungă de functionare: Spoturile LED CCT au o durată lungă de functionare 25.000-50.000 h ceea ce înseamnă că acestea vor necesita mai puține înlocuiri și reparații în comparație cu alte tipuri de iluminat.

  • Opțiuni de control diverse: Spoturile LED CCT pot fi controlate prin intermediul unui intrerupator, a unui sistem de iluminat inteligent de exemplu Tuya sau MiBoxer sau a unui telefon mobil, oferindu-ți un nivel ridicat de flexibilitate în alegerea modului în care dorești să controlezi iluminatul.

Spoturile LED CCT pot fi utilizate în diverse domenii, de la rezidențial la comercial, se pot monta la interior sau exterior in functie de gradul de protectie la umiditate IP și pot fi controlate prin intermediul unui intrerupator, a unui sistem de automatizare smart lighting sau a unui dispozitiv mobil.


banner garantie 5 ani


Facebook
YouTube
Desktop

Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de
viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.

Protecția consumatorului: ANPC
Soluționarea Alternativă a Litigiilor: ANPC - SAL
Soluționarea Online a litigiilor: SOL

iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy
© 2012-2024 toate drepturile rezervate.
phone icon