oferta easybox

Lampi UV-C cu ozonificare


Lampile germicide emit radiatii in portiunea UV-C a spectrului ultraviolet (UV), care include lungimi de unda cuprinse intre 100 si 280 nanometri (nm). Lampile sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii in care dezinfectarea este preocuparea principala, inclusiv purificarea aerului si a apei, alimente si protectia bauturilor si sterilizarea instrumentelor sensibile, cum ar fi instrumentele medicale.
Lumina germicida distruge capacitatea bacteriilor, virusurilor si a altor agenti patogeni de a se inmulti cu dezactivarea capacitatilor lor de reproducere. Bacteria medie poate fi ucisa in 10 secunde la o distanta de 6 inci fata de lampa. Lungimea de unda cu cea mai mare eficacitate este de 253,7 nm, care defineste categoria lampilor germicide cu lungimea de unda optimizata pentru o absorbtie maxima de acizii nucleici. Lampile germicide care genereaza lungimi de unda energetice mai scurte de 250 nm (in special 185 nm) sunt foarte eficiente in producerea de ozon, ceea ce este necesar pentru anumite aplicatii pentru oxidarea compusilor organici.

 2. Instructiuni de siguranta.
Lampa dezinfectanta destinata uzului casnic cu tehnologie UV-C si ozonificare, asigura dezinfectarea completa a unui spatiu de pana la 20-25 de metri patrati, eliminand virusurile si bacteriile.
Razele UV omoara instantaneu bacteriile, in timp ce tehnologia cu ozon purifica spatiul.
Pe durata utilizarii lampii, in spatiul respectiv nu trebuie sa se afle oameni, animale sau plante. Expunerea la raze UV-C este daunatoare si poate avea consecinte grave pe termen lung. Dupa terminarea ciclului de functionare al lampii, incinta trebuie bine aerisita timp de 30 de minute,
Radiatia UV-C folosita la majoritatea becurilor germicide este daunatoare atât pielii cât si ochilor.
Efectele asupra pielii sunt de doua tipuri: acute si cronice.Efectele acute apar in câteva ore de la expunere, in timp ce efectele cronice sunt de lunga durata.Efecte cronice includ imbatrânirea accelerata a pielii si cancerul de piele.
Asupra vederii, radiatia UV este absorbita in straturile exterioare ale ochiului – corneea si conjunctiva. Supraexpunerea duce la o inflamatie temporara, in principal a corneei, cunoscuta sub numele de fotocheratita. Expunerea cronica duce la un risc crescut de anumite tipuri de cataracta oculara.
Expunerea ar trebui sa fie redusa pe cât posibil iar lucrul neprotejat chiar si pentru câteva minute poate provoca vatamari.
De asemenea, riscurile potentiale cauzate de expunerea la cantitati excesive de ozon sau lumina UV, asa cum este descris mai sus, includ iritatii la aparatul respirator (adica nas, gât si plamâni), in special pentru cei care au sensibilitate respiratorie, cum ar fi astmul sau alergiile.


Va recomandam :
-Pregatiti camera care urmeaza sa fie dezinfectata prin folosirea lampilor UV eliminand din incapere plante si animale,
-Pozitionati lampa in incapere cat mai apropiat de zonele care necesita sterilizare.
-Modelul de baterie folosit este un factor de protectie impotriva utilizarii de catre persoanele neinstruite.
-Seetati timpul de lucru si evitati contactul vizual cu lampa UV in functiune.
-Daca este o incinta folosita de mai multe persoane neinstruite , folositi la intrare semnalizare adecvata pe perioada functionarii lampii uv.
-In incaperi cu umiditate ridicata de peste 70% eficienta lampii scade foarte mult.
-In eventualitatea ca tubul principal va fi deteriorat, trebuie sa manipulati cu grija resturile si sa ventilati camera deoarece contin urme de mercur. Contactati o firma specializata in colectarea deseurilor si spalati va intens pe maini dupa manipularea deseurilor. Nu folositi un aspirator clasic.
-Ventilati incinta corespunzator dupa utilizarea lampii pana la eliminarea ozonului.
-Scoateti bacteria telecomenzii dupa utilizare pentru a preveni folosirea neautorizata.banner garantie 5 ani


Facebook
YouTube
Desktop

Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de
viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.

Protecția consumatorului: ANPC
Soluționarea Alternativă a Litigiilor: ANPC - SAL
Soluționarea Online a litigiilor: SOL

iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy
© 2012-2024 toate drepturile rezervate.
phone icon