oferta easybox

Cablu electric si conductor electric


Cablurile electrice fac parte alaturi de iluminatul cu led din viata oricarui om aflat intr-o zona civilizata a lumii. Energia electrica este cea care pune lucrurile in miscare din viata noastra fie ca este locuinta, birou, masina, telefon.
Pentru a intelege mai bine notiunile legate de cabluri electrice trebuie sa intelegem diferenta dintre conductor electric si cablu electric . Conductorul electric reprezinta un fir din cupru sau aluminiu izolat cu pvc , iar cablul electric reprezinta o suma de conductori izolati individual cu pvc si apoi toate la un loc izolate cu diferite tipuri de manta cum ar fi PVC , cauciuc , PVC cu tresa metalica.
Toate cablurile sau conductorii electrici in Romania vin cu o codificare din litere + cifre.
Cel mai dest intalni la noi in tara este conductor FY ,el reprezinta unitatea de baza la majoritatea cablurilor electrici. Conductorul se poate folosi in instalatiile electrice direct in tuburile pvc. Aceasta este cel mai raspandit fel de instalatie electrica.

CONDUCTOR FY - este un conductor rigid izolat, de uz general care se foloseste cu precadere in instalatii electrice fixe montate pe/in tencuiala in tuburi de protectie, la circuitele de semnalizare si control.
F - miez de cablu aplicat cu petrol / invelis de metal / cablu de otel plat / F cablu cu mai multe cuarte in stea pentru calea ferata
Y - PVC / fire plate fine
Sunt cunoscute urmatoarele tipuri de conductor FY: Conductor FY 1.5, Conductor FY 10, Conductor FY 4, Conductor FY 6, Conductor FY 2.5, Conductor FY 25, Conductor FY 35, Cablu FY 50, Cablu FY 70.

CABLU CYabY - face parte din categoria cablurilor electrice de energie armate care contine un conductor din aluminiu unifilar din clasa de flexibilitate 1 sau multifilar din clasa de flexibilitate 2, in conformitate cu SR EN 60228. Izolatia este din PVC tip DIV 10 iar mantaua exterioara din PVC tip DMV 17 in variantele de culori negru sau gri, este responsabila de proprietatile ignifuge ale cablului.
A - cablu de exterior / design national aprobat / tip national
C - ecran din fire de cupru impletite / ecran din fire de cupru filate
Y - PVC
b  - armatura
Acest tip de cablu este folosit in general la bransamentele electrice cand traseul este subteran.

CABLU CYYF -  usor de recunoscut dupa mantaua gri, prezinta proprietati ignifuge foarte bune. Ca descriere fizica, CYYF au in componenta un conductor de cupru unifilar cu clasa de flexibilitate 1 (<10 mm2) sau multifilar cu clasa de flexibilitate 2 (>10mm2), cu izolatie de PVC tip I88 (IF), manta de umplutura SDR si manta PVC tip I88 (IF). Vin in variante in care incorporeaza de la 1 la peste 5 conductoare, ce respecta un cod al culorilor: 1 conductor ( galben-verde sau albastru), 2 conductoare (negru, galben-verde), 3 conductoare ( galben-verde, albastru, maro), 4 conductoare ( albastru, maro, negru, gri/ galben-verde, march, negru, gri), 5 conductoare (galben-verde, albastru, maro, negru, gri/ albastru, maro, negru, gri, negru).
C - ecran din fire de cupru impletite / ecran din fire de cupru filate
Y - fire plate fine / PVC

CABLU MYYM - este un cablu electric flexibil cu conductor de cupru flexibil clasa 5, conform SR EN 60228, manta si izolatie din PVC.
Este folosit pentru instalatii electrice semi-industriale, cablurile fiind supuse la solicitari mecanice medii.
M - cablu cu izolatie din plastic / conductor de cablu izolat
Y - fire plate fine / PVC
Acest tip de cablu este cel mai des intalnit in instalatiile electrice casnice la alimentarea corpurilor de iluminat , alimentarea aparatelor electrocasnice etc

Cel mai cunoscut mod de montaj al cablurilor electrice este intr-un canal cablu. CANAL CABLU este o solutie ideala pentru numeroase aplicatii comerciale moderne si ofera o protectie perfecta pentru cea mai recenta tehnologie de transfer de date si energie. Sistemul clip-on al capacului, precum si proiectarea speciala a sectiunii transversale da canalului de cablu o stabilitate extraordinara. Canalul cablu se utilizeaza in constructia instalatilor electrice, pentru mascarea si protejarea conductoarelor electrice, impotriva loviturilor si actiunii mediului ambiant. Canalul de cablu este realizat din PVC ignifugat, este disponibil intr-o varietate mare a dimensiunilor completata de accesorii.

banner garantie 5 ani


Facebook
YouTube
Desktop

Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de
viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.

Protecția consumatorului: ANPC
Soluționarea Alternativă a Litigiilor: ANPC - SAL
Soluționarea Online a litigiilor: SOL

iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy
© 2012-2024 toate drepturile rezervate.
phone icon