oferta easybox

Siguranta automata ABB 16A

Siguranta automata ABB 16A
Cod: ii1342

Specificatii tehnice:


Tensiune:


Tip: intrerupator automat MCB seria SN201L.
Numar poli: 1+N.
Curent nominal In: 16A.
Capacitate de rupere: 4,5kA.
Tensiunea de izolare Ui: 500V AC.

Frecventa nominala: 50~60Hz.
Grad de poluare: 2.
Tensiunea nominala: 230V AC.
Tensiunea minima de lucru: 12V AC / 12V DC.

Rezistenta la tensiunea de impuls Uimp: 4kV.
Tensiunea de testare a rezistenţei dielectrice la frecvenţă ind. timp de 1 min.: 2,5kV.

Curba de declansare: C.
Durata de viata electrica: 10000.
Durata de viata mecanica: 20000.
Grad de protectie:
- la carcasa: IP4X.
-la borne: IP2X.

Temperatura de referinta pentru setarea elementului termic: 300C.
Temperatura ambiantă (cu media zilnică ≤ +30°C): -25 ~ +550C.
Temperatura de depozitare: -40 ~700C.
Tipul de borne: protejat(rezistenta la socuri).

Sectiunea transversala a conductorilor
-solid: 16/16mm2

-flexibil: 10/10mm2.

Cuplul de strangere: 1,2N*m.
Montare: pe sina DIN EN 60715 (de 35mm), cu ajutorul unei cleme speciale.
Dimensiuni(L x l x h): 85 x 68,9 x 17,6 mm.
Greutate: 110g.

Functie: protectie impotriva curentilor de suprasarcina si scurtcircuit.
Aplicatii: cladiri rezidentiale.

Se incadreaza in standardele europene de conformitate(IEC/EN 60898).
Garantie: 2 ani
va rugam sa completati toate campurile de mai jos,
altfel nu veti putea adauga produsul in cosul de comanda!
   

Pret [?]:  
32,36
lei
include taxa verde : 0,0952 lei


Contact
comanda telefonica : 0371.504.543
sesizari: 0730 615 794


banner revanzatori

Sigurante automate

Sigurante automate, Sigurante monopolare, Sigurante bipolare, Sigurante tripolare, Sigurante tetrapolare.


Sigurantele automate sunt produsul ce a inlocuit clasicele sigurante fuzibile din tabloul electric, pe care obisnuiam sa le schimbam de fiecare data cand avea loc o pana de curent.

Rolul sigurantelor automate este acela de a preveni supraincarcarea unui circuit electric prin intreruperea alimentarii cu energie electrica. In timp ce sigurantele fuzibile reactioneaza la suprasarcini mari prin topirea elementului fuzibil, ceea ce avea ca efect intreruperea curentului, dar si necesitatea de a schimba sigurantei, in cazul sigurantelor automate situatia este diferita.
Sigurantele automate se bucura de un mecanism bazat pe un comutator intern care este declansat in momentul supraincalzirii circuitului electric. Tot ce trebuie sa faci pentru repornirea circuitului este sa actionezi comutatorul.

Astfel, sigurantele automate prezinta o serie de avantaje fata de sigurantele fuzibile:
  • sigurantele automate nu presupun inlocuirea unei componente de fiecare data cand are loc supraincarcarea circuitului electric; pentru repornirea acestuia este suficient sa repornesti siguranta cu ajutorul comutatorului;
  • spre deosebire de sigurantele fuzibile care in principiu trebuie verificate fiecare in parte pentru a localiza siguranta arsa, in cazul sigurantelor automate iti va fi foarte usor sa descoperi la o simpla privire siguranta care a determinat intreruperea curentului electric;
  • repornirea alimentarii cu curent electric se realizeaza mult mai rapid decat in cazul sigurantelor fuzibile;
  • folosirea unei sigurante automate implica riscuri mult mai scazute pentru utilizator decat cele la care acesta era expus in cazul folosirii si schimbarilor sigurantelor fuzibile.

Cu toate acestea, sigurantele automate prezinta si cateva dezavantaje, demne de luat in calcul in momentul alegerii tipului de siguranta folosit pentru un anume circuit electric:
  • sigurantele fuzibile sunt mai sensibile decat sigurantele automate la supraincarcari de curent electric; astfel acestea tind sa reactioneze mult mai rapid la alimentari necorespunzatoare cu curent electric, oferind o protectie ridicata mai ales dispozitivelor sensibile din punct de vedere electronic;
  • sigurantele automate sunt mai sensibile la vibratii si miscare, ceea ce poate conduce la oprirea alimentarii cu energie electrica si din motive ce nu au legatura cu supraincarcarea circuitului electric;
  • folosirea unei sigurante automate implica costuri mai ridicate atat din punct de vedere al instalarii acesteia, cat si din punct de vedere al reparatiilor ce pot fi necesare de-a lungul timpului;
 
Sigurantele automate monopolare au ca scop protejarea unei singure faze din circuitul instalatiei electrice. Acestea prezinta un conector in partea de sus si unul in partea de jos reprezentand cea mai economica varianta. Montarea sigurantei automate monopolare in tabloul de sigurante se face de obicei impreuna cu alte sigurante de acelasi tip, faza fiind conectata in borna superioara si inferioara, iar nulurile sunt conectate impreuna intr-o rigleta sau bus-bar.

Scopul sigurantelor bipolare (1P+N) este acela de a proteja ambele circuite (Faza si Nul), ocupand in tablou un sigur spatiu al unui singur modul. Acestea sunt mult mai practice fata de cele monopolare intrucat inlatura nevoia de a utiliza o bara de nul, pe langa cea obisnuita de impamantare. Deasemenea in situatia inversarii polaritatii circuitelor, dispare riscul ca faza sa ajunga accidental pe bara de nul si mai apoi in instalatia electrica a casei dispare.

Sigurante tripolare 3P sunt utilizate cu precadere in instalatiile electrice trifazice (380V). Acestea ofera protectie pentru toate cele 3 faze precum si pentru nul.

oferta completa de sigurante automate aici

Notă: Informatiile prezentate in aceasta pagina - fotografiile, specificatiile tehnice, statusul stocului si pretul produsului Siguranta automata ABB 16A - au caracter informativ si pot fi modificate fara o anuntare prealabila. Aceste informatii sunt in conformitate cu datele transmise de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii oficiali ai produsului Siguranta automata ABB 16A si nu constituie obligatie contractuala. Toate promotiile produsului Siguranta automata ABB 16A sunt valabile in limita stocului disponibil.

banner garantie 5 ani


Facebook
YouTube
Desktop

Avantajele tehnologiei LED: economie de energie de 40% fata de becurile economice CFL, 400% fata de becurile incandescente, durata de
viata de 50.000 h, fara mercur, fara plumb.

Protecția consumatorului: ANPC
Soluționarea Alternativă a Litigiilor: ANPC - SAL
Soluționarea Online a litigiilor: SOL

iluminat-ieftin.ro este un produs Habitat Energy
© 2012-2024 toate drepturile rezervate.
phone icon